Garn i Butiken

Här hittar du en del av mitt sortiment:

Geilsk: Bomull/ull 55% ull och 45% bomull, ett jättemjukt garn i hög kvalitet, på 50g/232m. Tunn ull är ett jättefint, 2-trådigt ullgarn på 50 g/ 288m som är helt fantastiskt att sticka med.

De ger tunna fina ullplagg som klänningar tröjoroch sjalar. Mönster finns och samma mönster kan användas till både Tunn ull som till Bomull/ull.

Ull:

Bomull från Sandnes Mandarin petit och Medi samt från Järbo Rekobomull ok ekobomull

Alpakka från Sandnes finns minialpakka, alpakka, alpakka/silkeoch alpakka/ull, tynn alpakkaull samt borstad alpakka.

Manosgarn : Lace, Alegria,Fino, Serena och Silkblend. Manos del Uruguay startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Urugay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Häftigt va? 

Lingarn: Kalinka från Karin Öberg

Sockgarner härliga från Manos Algeria, Step och Step 6 med aloevera, Raggi och Mellanraggi och Admiral.

Stickor från Knitpro samt diverse trästickor och andra tillbehör.