Garn i Butiken

Här hittar du en del av mitt sortiment:

Knitting for olives

härlig merinoull, softsilkmohair,heavy silkmohair. passar till deras egna modeller och till Petiteknits modeller och mycket annat.

Sandnes Garn

 Sunday: Ett mjukt och härligt garn i 100% merinoull, framtaget i samarbete med design Petite Knit. Passar utmärkt att blanda med Tynn Silk Mohair eller Silk Mohair

Tynn Silkmohair Mjukt, tunnt och lyxigt mohairgarn från Sandnes garn i hög kvalité med en blandning av kid mohair, silke och ull.

Alpakka, minialpakka, alpakka,alpakka/ull, bortstad alpakka, fritidsgarn, KOS, DUO, 

Järbo: 

Svenk ull, lettlopi och 2-trådig ull finns.

 Llama Silk från Järbo har baby lama-ullen blandats med mullbärsilke, vilket resulterar i ett otroligt mjukt stickgarn som är fantastiskt att arbeta med. Dessutom är det både värmande och snällt mot miljön. 

Manosgarn : Lace, Alegria,Fino, Serena och Silkblend. Manos del Uruguay startade sin verksamhet 1968 som ett sätt att hjälpa kvinnor på landsbygden i Urugay till försörjning. På så sätt kunde man undvika att alltför många familjer splittrades genom att en av de vuxna tvingades söka sig till städerna för att få jobb. Idén var att utgå från de lokala förutsättningarna som tillgången till fårull och kvinnornas hantverkskunnande och skapa något utifrån det.Idag är Manos ett kooperativ bestående av 400 kvinnor som spinner och handfärgar garner som sedan säljs över hela världen. Varje härva signeras av den kvinna som tillverkat den – därför vet man som köpare exakt vem som får del av ens garnköp. Häftigt va? 

Sockgarnet från Manos! Alegria kommer i en underbar blandning av superwash-behandlad merinoull och slitstark polyamid. Detta resulterar i ett fantastiskt mjukt garn med god formbarhet och skön känsla. Garnet är handfärgat och kommer i massor av vackra färgställningar.

Cardiff cashmere 100% cashmere 

Cardiff Cashmere är ett litet familjedrivet spinneri beläget i Biella i norra Italien. de köper sin råvvara från Mongoliet och spinner och färgar i Biella. Ullen kommer från Kashmirgeten som har extra fin krusig underull med hög lufthalt vilket gör ullen lätt och och luftig. Plaggen blir supperlätta och helt stickfria

Mias suri 

Ett garn av 74% Suri (långhårig) alpacka, 22% merinoull, 4% nylon

Ett supermjukt och gosigt garn som passar perfekt till mysiga tröjor till barn och vuxen!
50 gram = ca 130 meter/15 m på st 5 = 10 cm

 

Geilsk fina bomuld/ull 

Garnet består av 55% lammull och 45% bomull, blandat och spunnet samman till en helhet som gör det mycket mjukt och samtidigt lätt.  Alla Geilsk mönster för tynd uld fungerar även till denna kvalitet
230m/50g
Stickor:3-3,5
Stickfasthet:26x34m=10x10cm

Lingarn: Kalinka från Karin Öberg

Sockgarner härliga från Manos Algeria, Raggi,Mellanraggi, juniorraggi, jawoll och Admiral.

Stickor från Knitpro samt diverse trästickor och andra tillbehör.